Andere tijden sport

Onmogelijk en onverwacht: hoe Wil Hartog de TT won
Zondag 25 juni, 22.20 uur, NPO 1

In het weekend van de TT Assen gaat Andere Tijden Sport terug naar de jaren ’70, de glorieperiode van het Nederlandse motorracen. In 1977 schrijft Wil Hartog historie door als eerste Nederlander een Grand Prix te winnen in de koningsklasse 500CC.

De ‘Witte Reus’ komt op het kletsnatte TT-circuit van Assen voor de ogen van ruim honderdduizend toeschouwers als eerste over de finish. Een volksfeest barst los.

Die zege zet een reeks van internationale successen in gang, waarbij ook ‘Jumping’ Jack Middelburg en Boet van Dulmen races zouden winnen. Toch had ’t een haar gescheeld, of de doodzieke Hartog was in ’77 niet eens van start gegaan. Een verhaal over bloedlinke straatraces, spionage in vuilnisbakken en een onverwachte en onmogelijke overwinning.

https://npo.nl/start/serie/andere-tijden-sport/seizoen-28/andere-tijden-sport-2023_2